IADUL SI RAIUL SINT INAUNTRUL MEU

Poza de Andreea Fagetan

Când eram adolescenta, mi-am urât corpul atât de mult încât am încercat să-l schimb sau să-l ascund; dar nimic nu m-a facut să mă simt mai bine. Am crezut cu adevarat că un corp „perfect” ar face pe toată lumea să mă iubească și viața mea va fi uimitoare. Da, mă plimbam prin viata cu acești ochelari opaci, iar ceea ce au făcut a fost mult mai rău decât să mă faca să mă lovesc de lucrurile din jurul meu. Acesti ochelari m-au făcut să resping momente adevărate de conexiune cu oameni care m-au văzut și care m-au plăcut pe mine cea reala. Acesti ochelari m-au facut sa distrug relații care încercau disperat să imi deschidă ochii despre lucrurile pe care nu voiam să le văd în mine. Nu am fost constientă deloc de modelele mele de autodistrugere și acest lucru a continuat pina dupa ce am am plinit 30 de ani.


Mi-am început pregătirea de consiliere pe la 35 de ani și abia atunci lucrurile au început să se schimbe. Ochelarii mei nuanțați au început să se crape încet, lăsând sa intre o lumină diferită care la început era destul de incomodă. Această lumină a reușit să taie vălul meu de negare. Am devenit conștienta de o parte din mine care îmi spunea toate aceste lucruri negative despre mine. Aceasta narațiune negativă a fost in mintea mea de ani de zile fără ca eu să fiu conștienta de ea; acum era chiar în fața mea și nu mai puteam să pretind că nu e acolo.

Am trait într-o realitate distorsionată unde simțeam că nu sunt destul de buna, destul de frumoasa, sunt de neiubit si ciudată. Această critică internă constantă m-a lasat fara energie si m-a făcut sa fiu nesigură pe mine.

În acea perioadă de pregatire in psihoterapie am cunoscut oameni care mi-au contestat convingerile și perspectivele despre identitate, frumusețe și viată în general în fiecare zi. A fost nevoie de multă muncă interioară în weekend-urile de la cursul de consiliere, terapia personală și in timpul meu liber. Uneori am vrut să renunț. Alteori m-am scufundat în această munca interioara pentru că mi-a plăcut procesul de auto-descoperire.


Apoi într-o zi mi-am dat seama că obișnuitul monolog al narațiunii mele negative s-a transformat cumva într-un dialog. Acum era o altă parte in mine care mă sustinea de fiecare dată când partea critică mă punea jos. Această parte pozitivă a fost slabă la început dar a devenit mai puternică în timp și m-a ajutat să mă văd altfel. A început să-mi placă persoana care se uită înapoi la mine în oglindă și cu fiecare zi care trecea m-am îndrăgostit din ce în ce mai mult de ciudăteniile ei.

Am început să văd altfel lumea interioară și cea exteriora. Am crescut cu ideea că Iadul și Raiul sunt locuri unde mergem după ce murim; acum cred că amândouă sunt de fapt în interiorul meu. Partea mea critică a fost Iadul meu, iar partea mea care m-a susținut a fost Raiul meu. Când eram în Iadul meu m-am simțit asuprita, învinsa și că nu există nicio cale de ieșire din durere și rușine. Când am fost în Raiul meu, m-am simțit iubita și acceptata.


Cred că în Iadul meu mă conectez cu durerea mea, cu partile din mine care lipsesc și care au devenit ascunse cu mult timp în urmă. În Raiul meu, găsesc sprijinul de care am nevoie pentru a mă accepta și a continua pentru că atunci mă conectez la îndrumarea mea interioară și la iubirea necondiționată.

Deci, dacă simțiți uneori că vă aflați într-un loc asemănător de intunecat, aveți compasiune pentru voi. Ginditi-va că poate modul în care vă vedeți în momentul de față este o realitate denaturată. Începeți să observați narațiunea negativă din mintea dvs. și cum vă afectează viața. Dacă aveți nevoie de ajutor pe parcursul călătoriei, adresați-vă organizațiilor calificate și persoanelor care vă pot oferi sprijin mental și îndrumare în explorarea Iadului interior. Nu este o călătorie ușoară, dar cred că merită să va îmbarcați la ea; în acest loc întunecat se ascund unele dintre părțile noastre valoroase. Aceste părți ne așteaptă să le cunoaștem, să le acceptăm și să le aducem la lumină, în Raiul nostru.


Îți doresc o călătorie sigură și plăcută. Îți trimit multa lumină și dragoste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s